Julehuset på Manstad

Julehuset på Manstad

Det lyser lunt fra store vinduer i en Villa Rosendahl utenfor Fredrikstad. Små stemningsfulle, funklende lys og en julekrans på døren ønsker gjester velkommen, og spisebordet er pyntet til fest. For tredje året på rad skal julen feires i dette vakre huset, og det er Ina (33), Svend (33), lillesøster Hermine (6 mnd) og storebror Viktor (3) som ønsker velkommen inn.

Den herskapelige Rosendahl-villaen er kundejustert etter familien Karlsen-Moums ønsker og behov, og er i samarbeid med boligkonsulent tegnet og bygget med elementer fra både Villa Welhaven og Skudeneshavn. – Vi var opprinnelig på visning i en Villa Welhaven, og likte huset veldig godt, forteller Svend. – Vi hadde et ønske om å bygge et hus med en klassisk, men samtidig elegant stil. 

Vi er spesielt fornøyde med husets store vinduer, den innebygde peisen, den tilpassede rominndelingen og den åpen løsningen mellom stue, kjøkken og spisestue. Vi har også en veldig smart og hjelpsom skittentøysjakt fra badet i andre etasje og ned på vaskerommet, noe som er veldig greit med småfolk i hus.

Nok soverom, stor og åpen løsning mellom kjøkken og stue og en klassisk, elegant stil var viktige faktorer i planleggingen for Ina og Svends husbygging. – Vi er glade i å samle venner og familie hjemme hos oss, og dette har vært med å påvirke valgene våre for hustype og planløsning.

Plass til stort juletre

Romslig med takhøyde betyr muligheter for ekstra stort juletre, noe familien setter pris på. – Treet får selvfølgelig hovedrollen i stua når det er jul og treet skal pyntes til gangs. Det er kona mi som får styre mest med juleinteriøret, men jeg gjør som hun sier og hjelper til, smiler Svend, og forteller at julestemningen kommer med sansene. – For å få julestemning må det komme gode juledufter fra kjøkkenet, og ikke minst må huset fylles med julemusikk. Her i huset har vi integrert lyd i alle rom, så nå er det bare å spille julemusikk overalt.  

Et godt hjem

Lille Viktor er husvarm og fornøyd i hjemmet sitt og har god plass å boltre seg på, og Svend kan fortelle at de alle trives godt i huset som de nå har bodd i de siste tre årene. – Et godt hjem er et sted man virkelig føler er sitt eget og det er et trygt og godt sted der både små og store har det godt. Det er også viktig med planløsninger som fungerer for livssituasjonen, og ikke minst et nærområde som har mye å by på. Vi var heldige som fant en tomt her på dette nye boligfeltet med gangavstand til både skoler og barnehager, idrettsaktiviteter, svømmehall, natur og hav. 


 

 

 

 

 

Bestill gratis huskatalog
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen