Gode tips fra tre boligbyggere

Gode tips fra tre boligbyggere

Tre av Norhus sine boligbyggere deler sine erfaringer fra byggeprosessen, og gir gode tips og nyttige råd for alle som går med en drøm om å bygge nytt hus. Det er mange valg å ta på veien mot et nøkkelklart hjem, hva er viktig å tenke på i forkant av byggeprosessen, og hvilke muligheter finnes faktisk?

Merete Wesetrud og John Steinar Granheim bor i en oppgradert Lindesnes-spesial på Hønefoss. Paret trives godt i huset sitt og har mange gode råd til andre boligbyggere.        

 – Vær bevisst med valg av husleverandør.  Det er viktig hvordan man som potensiell kunde blir mottatt og forstått, det bør være en god kjemi og en følelse av ivaretagelse. Les kontrakter og informasjon nøye, og vær engasjert og spør mye slik at du slipper økonomiske overraskelser senere. Som husbygger bør man også være bevisst på hva man ønsker seg. Det er for eksempel viktig å se på solforhold i forhold til plassering av hus på tomten.

Vi har på alle måter fått huset vi ønsket oss, og årsaken er kombinert av bevisste valg og løsninger, med gode innspill og forslag fra Erlend Søraker i Norhus.

Ellers er det beste rådet er å være bevisst på hva man ønsker seg, og se muligheter i tilpasninger og praktiske løsninger. Et «ferdighus» er kun et skissert forslag og det er utrolig mange muligheter for tilpasninger. Vår erfaring er at det meste er mulig! Vær bevisst, gjerne ned til detaljnivå og forestill deg hvert rom, hvordan dere ønsker det og gjerne plassering av møbler. Da er mye jobb spart senere - for det er nok av valg man må ta underveis og mot slutten. Det å hilse på håndverkerne som bygger, gir en god relasjon gjennom hele prosessen. Les mer om huset og se film fra innsiden her.

Nina Støa Johannesen og Jørgen Bjørkmo Skifterud er ferske boligbyggere og nyter hverdagen med to små gutter i sitt nye kundetilpassede Latte-hus i Sarpsborg.

– Det som var viktig for oss var at valget vårt av husleverandør forstod oss i forhold til hva vi ønsket. Det vi spesielt hadde fokus på var planløsning, store luftige rom og god tilgang til sollys. Samtidig var vi opptatt av at huset skulle være praktisk både nå, og i senere tid.  

Vi mener selv at vi er fornøyde med hvordan resultatet har blitt. Selv om det er små ting som vi nå skulle ønske at vi kunne gjort litt annerledes, som for eksempel inngangsparti og tak. Husk å ha fokus på detaljer fra start og tenk løsninger som skal være praktiske nå og i fremtiden, som nok plass til oppbevaring. Les mer om huset her.

Tonje Edland og Svend Edland har bygget Villa Holmen fra vår Continental-serie, i Asker,

– Det vi synes var viktig å tenke på i startfasen, var hva vi ønsket oss og trengte innenfor det budsjettet vi hadde. 

Vi er blitt veldig fornøyde med huset, som inneholder det vi var ute etter. Vi er ekstra glad for å ha øverste etasje med alt på ett plan, noe som gjør at vi kan bo der lenge. Underetasjen har barnerom, kjellerstue og bad noe som gjør at det er et rolig og praktisk hus og bo i med barn og ungdommer tilstede.

Vi råder alle nye boligbyggere til å følge godt med under byggeprosessen så det oppstår minst mulig uforutsette ting, og holde en god dialog med byggefirmaet.


 

Bestill gratis huskatalog
Dette feltet er påkrevd
Velg kommune fra listen