Et funksjonelt kjøkken og et koselig samlingssted

Et funksjonelt kjøkken og et koselig samlingssted

Kjøkkenforhandler Kjersti Sagli Stenersen hos Byggmakker Skattum forteller at et smart kjøkken består av godt planlagt plassutnyttelse og enkle oppbevaringsløsninger som fungerer i hverdagen.

Alle bilder i denne saken er hentet fra Sigdal.

– I et hus med mange familiemedlemmer blir kjøkkenet et naturlig og sentralt samlingssted for liten og stor. Og da er det godt å ha litt ekstra plass, i hvert fall er det viktig å utnytte den plassen som finnes, forteller Kjersti.

– Mange ser for seg og ønsker seg veldig mye inn på kjøkkenet sitt, og da må vi se nøye på planløsningen for å se mulighetene som faktisk finnes. Oppbevaring og arbeidsplass er for de aller fleste viktige faktorer å bygge kjøkkenet rundt, som brede, store skuffer, uttrekkbar innredning, oversiktlige overskap, smarte sokkelløsninger og godt med benkeplass. 

I tillegg er sosiale soner som øy- og barløsninger både hyggelig og plasseffektivt når man er mange i hus. Kjøkkenet er et sted vi befinner oss lenge og ofte sammen som familie og alle må få plass, forteller Kjersti, som også har noen tanker om selve spiseplassen. – Kanskje har du plass til et massivt spisebord, ellers finnes det mange fine uttrekksløsninger etter behov når man er mange rundt bordet. Husk å ikke overtenke slik at det blir trangt!

Gode løsninger som effektiviserer kjøkkenet ditt

LURT Å TENKE PÅ FØR DU BYGGER

Sentrale tips på veien mot et funksjonelt og effektivt kjøkken

– I store kjøkken bør sentrale funksjoner som vask, kokeplate, oppvaskmaskin og kjøleskap befinne seg i nærheten av hverandre

- La kjøkkenet tilpasses livsstilen din. Hvordan bruker dere kjøkkenet? Og hvor mange er dere normalt på kjøkkenet?

- Sørg for nok og riktig lys

- Få plass til en lengst mulig ubrutt arbeidsbenk

- Sørg for å ha justerbare hyller i skapene

- Tenk tilgjengelighet og brukervennlighet aller først, og design etterpå

Få med deg flere smarte løsninger

Her har vi samlet alle våre nyttige saker for storfamilien.